Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Καροτόσουπα με γιαούρτι

Καροτόσουπα με γιαούρτι

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Rodos Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 400γρ. καρότα, χοντροκομμένα
  • 500ml ζωμός λαχανικών
  • 1 πατάτα μέτρια, χοντροκομμένη
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, χοντροκομμένο
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 40ml ούζο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 100γρ. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα καρότα, το πράσο, το κρεμμύδι και την πατάτα. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τον πελτέ. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν τα καρότα. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, την περνάμε από το μπλέντερ και για το σερβίρισμα, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι, ανακατεύοντας ελαφρά με σκοπό να φαίνεται το γιαούρτι και να μην έχει ανακατευθεί εντελώς μέσα στη σούπα.