Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Με τον Φρόυντ στην κουζίνα

Με τον Φρόυντ στην κουζίνα

Συγγραφέας: Φραντσέσκο Μποτατσιόλι, Γκιουζέπε Καπάνο, Mετάφραση: Φοίβος Αρβανίτης, Εκδόσεις: Μύρτος, 2002

100 συνταγές αντιστρές! Ποια σχέση έχει το φαγητό με την ψυχική μας διάθεση; Γιατί όταν αισθανόμαστε "χάλια" αναζητάμε την απόλαυση μιας σοκολάτας;

Γιατί όταν είμαστε κουρασμένοι καταφεύγουμε σε μια μακαρονάδα ή μια πίτσα; Πώς γίνεται μια μπριζόλα να μας κάνει νευρικούς, ενώ ένα ποτήρι γάλα να μας κατευνάζει;
Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες τροφές ρίχνουν τη διάθεσή μας, ενώ κάποιες άλλες την ανεβάζουν;
Ποιες τροφές επηρεάζουν την πνευματική μας απόδοση;
Υπάρχουν αγχολυτικά μενού και συνταγές αντιστρές;
Τελικά μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα τρώγοντας;

Τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα θα τις βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Και αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ο πατέρας της ψυχανάλυσης με τη μαγειρική, την κουζίνα και τις τροφές, υπάρχει εξήγηση. Θα διαπιστώσετε λοιπόν πως τρώγοντας έρχεται... όχι μόνο η όρεξη, αλλά και η καλή διάθεση.