Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

Ολοκληρωμένη ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine στα Δωδεκάνησα

Ολοκληρωμένη ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine στα Δωδεκάνησα

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή του Εταιρεία Δ.ΕΤ.Α.Π., με θέμα:«Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δικτύου Aegean Cuisine στα Δωδεκάνησα».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και σε αισιόδοξο κλίμα έγινε η απονομή των πιστοποιητικών στις επιχειρήσεις εστίασης που πληρούν τις προδιαγραφές πιστοποίησης της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας και εντάχθηκαν  ή παρέμειναν στο Δίκτυο AegeanCuisine.

Συνολικά 121 επιχειρήσεις εστίασης από 13 νησιά του Νομού Δωδεκανήσου διαθέτουν πλέον ταυτότητα και ανήκουν στο Δίκτυο AegeanCuisine. Η διαδικασία διοικητικών και επιτόπιων επιθεωρήσεων έγινε σε συνεργασία με την TUV ΕΛΛΑΣ ΑΕ.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο κος Γιώργος Τρουλλάκος,  Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου - Δ.ΕΤ.Α.Π., ο κοςΙάκωβος Γρύλλης - Συντονιστής ομάδας έργου για τους ελέγχους της Γ’ φάσης πιστοποίησης επιχειρήσεων με το πρότυπο Aegean Cuisine,η καΑμαλία Τζίκου - Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,ο κος Νίκος Χριστοφόρου  - Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων και ο κος Σπύρος Κουγιός - Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων με την 4η θέση στο διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.Από τους ομιλητέςπαρουσιάστηκαν θέματα που σχετίζονται με το κλάδο της εστίασης και τονίστηκε η ανάγκη ύπαρξης του προτύπου AegeanCuisineκαθώς και η αξία της Γαστρονομίας και των τοπικά παραγόμενων προϊόντων στην ανάπτυξη της Δωδεκανήσου. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση των εγκεκριμένων αλλά και των υπό έγκριση έργων, που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του Δικτύου AegeanCuisineαπό το Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δ.ΕΤ.Α.Π. Συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο κος Νίκος Παπασταματίου, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου την απονομή των πιστοποιητικών έκαναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Γιάννης Πάππου, ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. κος Νίκος Παπασταματίου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων κος ΝίκοςΧριστοφόρου, η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας κα Αμαλία Τζίκου, η Γραμματέας του Δ.Σ. της Δ.ΕΤ.Α.Π. κα Μαριτάνα Αλακιώτου - Ανθοπούλου.

Με την παρουσία τους τίμησαν το ιδιαίτερο αυτό συνέδριο ο Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων – Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κος Ιωάννης Φλεβάρης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Τέρης Χατζηιωάννου, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, φίλοι και μέλη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
 
Ήταν από κάθε άποψη ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο, μία δράση αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και ανάδειξης της υψηλής ποιότητας αλλά και της δυναμικής της Δωδεκανησιακής Επιχειρηματικότητας.
 
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και τα μέλη του ΔικτύουAegeanCuisine για την άριστη συνεργασία και δεσμεύεται για ακόμα περισσότερες δράσεις για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού και την ανάπτυξη της  τοπικής οικονομίας.
 

ΜΕΛΗ AEGEAN CUISINE_ΑΝΑ ΝΗΣΙ
ΜΕΛΗ AEGEAN CUISINE 2017_2019