Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο!

Σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο!

RFN
Χρόνος Προετοιμασίας: 50'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η RodosFoodNews.gr

Υλικά για τη γέμιση

  • 800 γρ. σπανάκι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι και πιπέρι 
  • λίγο ελαιόλαδο

 
Υλικά για τη ζύμη

  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές σούπα λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

 
Εκτέλεση
Για το σπανάκι
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο, το σπανάκι και το κρεμμύδι μέχρι να βγάλουνε όλα τα υγρά τους. Μόλις μαραθούν και εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Για το ζυμάρι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το νερό, το λάδι, το ξύδι, τη μαγιά, το λεμόνι και το αλάτι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υγρά μας, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε το μείγμα μας. Προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας και να μπορούμε να το ανοίξουμε σε φύλλο με ένα ξυλίκι. Όταν είναι έτοιμο χωρίζουμε το ζυμάρι σε δυο κομμάτια και το αφήνουμε για λίγο, να ξεκουραστεί.

Μετά από μισή ώρα περίπου ανοίγουμε σε φύλλο με το ξυλίκι ,το πρώτο κομμάτι από το ζυμάρι. Το ανοίγουμε σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος  από  το ταψί μας και το τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού αφού το έχουμε λαδώσει λίγο. Πάνω στη στρώση του φύλλου βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.

Παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι του ζυμαριού και το ανοίγουμε σε φύλλο με το ξυλίκι, αλλά σε λίγο μικρότερο μέγεθος από τo πρώτο. Σκεπάζουμε με αυτό τη γέμιση και ενώνουμε στις άκριες τα δύο ζυμάρια, για να κλείσουμε καλά τη γέμιση. Λαδώνουμε και χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας ελαφριά με ένα μαχαιράκι, την ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180ο C.