Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Mοσχαράκι γιουβέτσι

Mοσχαράκι γιουβέτσι

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 120'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Rodos Food News.gr

Υλικά για 6 άτομα

  • 1000γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 120ml.  κρασί λευκό
  • 80 ml. Ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το μοσχάρι με όλο το ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, ώστε να θωρακιστεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ και αφού τα αφήσουμε για 1-2 λεπτά σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για 90 λεπτά (είναι έτοιμο όταν το μοσχάρι είναι εντελώς ψημένο).
Όταν είναι έτοιμο το μοσχάρι, προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Εάν το φαγητό μας χρειάζεται υγρά προσθέτουμε νερό. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και σερβίρουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Tips: 
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με μία γάστρα στον φούρνο
Πριν σερβίρετε τις μερίδες σας αφαιρέστε το ξυλαράκι της κανέλας