Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Zωμός Ψαριού

Zωμός Ψαριού

Συνταγή: Cretan Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 50'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά

  • 1,5 κιλά κόκκαλα και υπολείμματα άσπρου ψαριού (π.χ. γλώσσα, καλκάνι, βακαλάος) τεμαχισμένα
  • 50γρ βούτυρο
  • Το λευκό μέρος 2 πράσων, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 75γρ κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 75γρ λευκά μανιτάρια, λεπτοκομμένα
  • 200ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μπουκέ γκαρνί
  • 2 φέτες λεμόνι
  • 8 κόκκους άσπρου πιπεριού, θρυμματισμένους και τυλιγμένους σε ένα κομμάτι μουσελίνα

 
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τα κόκκαλα και τα υπολείμματα ψαριού σε τρεχούμενο κρύο νερό και μετά στραγγίξτε  τα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και μαλακώστε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέστε τα κόκκαλα και τα υπολείμματα ψαριού, αναβράστε τα αργά για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε το κρασί. Μαγειρέψτε τα μέχρι το κρασί να ελαττωθεί κατά δύο τρίτα, και μετά προσθέστε 2,5 λίτρα κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, ξαφρίστε και ρίξτε το μπουκέ γκαρνί και το λεμόνι. Σιγοβράστε αργά για 25 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέστε τους σπόρους πιπεριού στη μουσελίνα. Περάστε το ζωμό από λεπτό κώνικο σουρωτήρι και κρυώστε τον όσο το δυνατό γρηγορότερα.