Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Μελωμένο Μοσχάρι με Καρότα

Μελωμένο Μοσχάρι με Καρότα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 120'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 500ml μοσχαρίσιο ζωμό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 250γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 30ml ξύδι Balsamico
  • 10γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχάρι με το ελαιόλαδο. Όταν εξατμιστούν τα υγρά από το μοσχάρι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ. Αφού σοταριστούν και αυτά, σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το μοσχαρίσιο ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μετά από περίπου 45 λεπτά, προσθέτουμε τα καρότα και αφήνουμε να σιγοψηθούν. Στο τέλος αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και προσθέτουμε το αλάτι.