Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά και τυριά

Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά και τυριά

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News.

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 κολοκύθια μεγάλα
  • 2 κρεμμύδια ξερά, πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες, πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες μέτριες, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 πράσο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 φινόκιο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • 100γρ. γραβιέρα
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 30ml κρασί λευκό ξηρό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε τις άκριες και με το κατάλληλο εργαλείο αδειάζουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το φινόκιο, τις πατάτες, τα καρότα και τις πιπεριές. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους σβήνουμε με κρασί, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά, αφήνουμε τη γέμιση να γλασάρει και να κρυώσει. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι προσεκτικά τα κολοκύθια, τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε κόβοντας τα κολοκύθια σε τρεις κάθετες λωρίδες.