Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Παπαρδέλες με φιλέτο κοτόπουλο, φέτα και μπρόκολο

Παπαρδέλες με φιλέτο κοτόπουλο, φέτα και μπρόκολο

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε στο ζωμό λαχανικών τις παπαρδέλες, τις κρυώνουμε και τις λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη φέτα και την κρέμα γάλακτος. Έχοντας βράσει το μπρόκολο πιο πριν και κρυώνοντάς το καλά, το προσθέτουμε στο τηγάνι μας μαζί με τις παπαρδέλες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά τα υλικά μας και σερβίρουμε.