Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Σούπα λαχανικών και μυρωδικών

Σούπα λαχανικών και μυρωδικών

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η RodosFoodNews.gr.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 2 καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κολοκύθια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 πράσα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 σέλερυ, χοντροκομμένο
  • 1 φινόκιο, χοντροκομμένο
  • 1 τομάτα, χοντροκομμένη
  • 700ml νερό
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 40ml κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός την τομάτα και τα σοτάρουμε. Αφού σοταριστούν, σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τομάτα και το νερό. Αφήνουμε να λιώσουν τα λαχανικά, βράζοντάς τα αρκετά και ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα, τα πολτοποιούμε. Με τη μέθοδο αυτή τα λαχανικά δεν θα πολτοποιηθούν εντελώς. Εναλλακτικά μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ με σκοπό να έχει καλύτερη υφή η σούπα μας. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.