Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Σπαγγέτι με σολομό, κάπαρη και άνηθο

Σπαγγέτι με σολομό, κάπαρη και άνηθο

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ. spaghetti
  • 200γρ. καπνιστό σολομό
  • 40ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml ζωμός λαχανικών
  • Μισό μάτσο άνηθο
  • 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα spaghetti για 6-7 λεπτά, τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό, προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, βάζουμε το σκόρδο και στη συνέχεια το σολομό. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κάπαρη, την κρέμα γάλακτος και το ζωμό λαχανικών. Μόλις δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βρασμένα spaghetti, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τον άνηθο.